A11 verbindt kust met binnenland

A11 verbindt kust met binnenland

De A11 is de nieuwe snelweg tussen Brugge en Knokke-Heist. Tijdens deze ingrijpende wegenwerken namen wij alle landmeetkundige projecten voor onze rekening in de eerste zone, van de viaducten op de Expresweg van Brugge tot aan het kanaal van Zeebrugge.

Deloof-A11-02

De nieuwe snelweg tussen Brugge en Knokke-Heist is een verademing, zowel voor de omgeving als voor het verkeer dat regelmatig tussen Knokke-Heist en het binnenland pendelt. De nood aan een nieuwe verbindingsweg was groot, want al het (zwaar) verkeer van en naar de Zeehaven van Brugge moest langs de Herdersbrug. Een onhoudbare situatie die zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties en drukbezette wegen. Naast een oplossing voor het zware verkeer, zorgden de werken ook voor een verbetering van de woonkwaliteit in de regio door de aanleg van nieuwe verbindingswegen en fietsroutes voor het lokaal verkeer.

Beeld02

A11 rekent op Buro Deloof

Alle landmeetkundige opdrachten in zone één, van de viaducten op de Expresweg in Brugge tot aan het kanaal van Zeebrugge, werden aan ons toevertrouwd. Twee jaar lang was er hiervoor permanent een team van Buro Deloof ter plaatse dat instond voor de volgende werken:

  • Opmetingen
  • Volumebepaling voor de grondwerken
  • Uitzetwerken voor de betonconstructies
  • Tijdens de werken zorgden wij ook de zettingsmetingen. Op die manier konen we de nieuwe constructies nauwgezet monitoren en indien nodig onmiddellijk ingrijpen om schade te vermijden

De werken voor de A11 duurden in totaal 42 maanden en werden afgerond in september 2017.

Ontdek meer

Op de hoogte blijven van Buro Deloof?